۱۴۰۱.۰۵.۲۲

نشست «عصرانه داستان» با معرفی رمان «نشان حُسن» نوشته لیلا مهدوی با حضور منصوره رضایی منتقد ادبی و جمعی از علاقمندان به داستان، در حوزه هنری قم برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی حوزه هنری،‌ عصر چهارشنبه 19 مرداد ماه 1401 سی و هفتمین نشست «عصرانه داستان» با معرفی رمان «نشان حُسن» نوشته لیلا مهدوی با حضور منصوره رضایی منتقد ادبی و جمعی از علاقمندان به داستان، در حوزه هنری قم برگزار شد.

در ابتدای این نشست فاطمه جدیدی مجری کارشناس به معرفی رمان «نشان حُسن» که به اقعه‌ی کربلا از زاویه دید فرزندان امام حسن(ع) اختصاص دارد، پرداخت و آن را رمانی عاشورایی با محوریت پسران امام حسن (ع) دانست.

در ادامه لیلا مهدوی نویسنده اثر با قرائت بخشی از رمانش به گفتگو با فاطمه جدیدی، درباره نگارش کتابش پرداخت. وی به سختی کار پژوهشی در آثار تاریخی اشاره نمود و خاطر نشان کرد: متاسفانه درباره حضرت امام حسن(ع) و فرزندانش منابع بسیار کمی وجود داشت. از سویی تخیل نویسنده در آثار مذهبی باید در حیطه‌ای وارد شود که تاریخ دستکاری نشود و لطمه‌ای به اصل اتفاق و رویدادها به ویژه در جاهایی که معصوم(ع) در داستان حضور دارد، وارد نشود. این امر، مراقبت ویژه‌ای می‌طلبد.

در بخش نقد نیز منصور رضایی منتقد ادبی به تمجید از نثر داستان و فضاسازهای رمان «نشان حُسن» پرداخت و گفت: جذب مخاطب در کارهای تاریخی که پایان مشخص دارند و خواننده پایان کار را می‌داند، کار دشواری‌ست و این ممکن است از جذابیت کار کم کند. همیشه این سوال برایم مطرح بوده که کارهای مذهبی را چطور باید نوشت که کشش این را داشته باشد که علاوه بر خوانندگان مذهبی،‌ قشر غیرمذهبی را هم جذب کند.

همچنین مبینا فلاح در بخشی از این نشست اخبار داستانی روزهای اخیر را به اطلاع حاضران رساند. وی در این بخش به خبر تجلیل از محمدعلی رکنی به‌عنوان نویسنده توانای انقلاب اسلامی و دبیر محافل ادبی استان در دوره دوم برنامه «تبار قلم» اشاره کرد. فلاح همچنین از انتخاب «مرثیه ابوعطاء» نوشته سعید محمدی در جشنواره کتاب رضوی خبر داد. انتخاب فهیمه شاکری مهر در جشنواره ملی «داستان قم» از دیگر اتفاقاتی بود که در بخش خبر به آن اشاره شد. مبینا فلاح‌ همچنین به معرفی کتاب «نگهبان سرو» نوشته فاطمه نفری به عنوان تازه‌های بازار نشر پرداخت.

انتهای پیام/

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha